Contact

Meer weten? Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op!
 
t: 026 751 7300
m: zorgbemiddeling@pleyade.nl
of vul het contactformulier in.
 
Pleyade
Postbus 4020
6803 EA Arnhem

 
twitter facebook linkedin

Logopedie

Voor veel mensen is praten, eten en drinken heel vanzelfsprekend. Maar door ouderdom of een neurologische aandoening (bijvoorbeeld Parkinson, MS, ALS, dementie, een herseninfarct of –bloeding) gaat dit soms niet meer vanzelf. De logopedisten van Logopedie Thuis kunnen u helpen weer zo goed mogelijk te praten, kauwen en/of slikken.

Onze logopedisten doen onderzoek, geven advies en kunnen u begeleiden en behandelen bij problemen op het gebied van taal, spraak, adem, stem, kauwen en/of slikken (eten en drinken). Wij brengen samen met u uw hulpvraag goed in beeld. De logopedist maakt dan een behandelplan, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren. Ook begeleidt de logopedist uw naast omgeving zoals familie en thuiszorg. Voor de behandeling hoeft u de deur niet uit.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Behandeling bij spraakproblemen

Problemen met het spreken kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een beroerte (CVA). Afhankelijk van het probleem besteedt de logopedist onder meer aandacht aan het verbeteren van de mondmotoriek, de articulatie en spreektempo.

Behandeling bij stem- en ademproblemen

Door verschillende aandoeningen kunnen er problemen ontstaan met de stem en de adem. De stem en de adem zijn belangrijk om verstaanbaar te kunnen communiceren. De logopedist leert u met verschillende oefeningen het optimale uit uw stem en adem te halen.

Behandeling bij taalstoornissen

Mensen die een beroerte (CVA) hebben gehad, hebben regelmatig moeite met het verwoorden van hun gedachten en emoties. Ook het begrijpen, lezen en schrijven kan lastig zijn. Bij dementie kunnen er ook taalstoornissen ontstaan. De logopedist geeft oefeningen om dit te verbeteren en helpt de communicatie tussen u en uw omgeving te optimaliseren.

Behandeling bij (ver)slikproblemen

Bij problemen tijdens het eten en drinken kan delogopedist u helpen. Aan de hand van eet- en drinkobservaties krijgt u advies over de samenstelling en manier van eten en drinken. Daarnaast geeft de logopedist u gerichte oefeningen voor de motoriek en slikfunctie.

Waarom Logopedie Thuis?

De logopedisten van Logopedie Thuis hebben brede kennis en ruime ervaring op het gebied van logopedie bij ouderen. Binnen Pleyade werken zij nauw samen met andere disciplines zoals ergotherapie, fysiotherapie, psychologie en diëtetiek. Door het combineren van kennis en kunde kunnen wij u de beste zorg op maat bieden.

Iets voor u?

Woont u in Arnhem, Elst of de Liemers en zou u graag Logopedie Thuis willen inschakelen? Uw huisarts of specialist kan zorgen voor een verwijsbrief. Vervolgens kunt u zich telefonisch bij ons aanmelden. De kosten van logopedie worden vergoed door de basisverzekering.

De folder ‘logopedie thuis‘ is beschikbaar als download.

 Hoe kunt u ons bereiken?

Telefoon: 026 751 7300 Mobiel: 06 2116 3841 / 06 5061 1893 E-mail: logopedist@pleyade.nl Adres: Logopedie Thuis Postbus 4020 6803 EA Arnhem

 

Logopedisten van Pleyade zijn geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Publieksjaarverslag 2016
Pleyade Publieksjaarverslag 2016
Activiteiten
  • 23 november 2017 – Eilandstaete; Freubellclub
  • 24 november 2017 – Yoga in Malburgstaete
  • 24 november 2017 – Beautyclub in Malburgstaete
  • 24 november 2017 – Eldenstaete Optreden Matrozenkoor
  • 24 november 2017 – Sjoelen in Malburgstaete
vrijwilligerswerk