Contact

Meer weten? Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op!
 
t: 026 751 7300
m: zorgbemiddeling@pleyade.nl
of vul het contactformulier in.
 
Pleyade
Postbus 4020
6803 EA Arnhem

 
twitter facebook linkedin

Eldenstaete

Op Eldenstaete bieden we verpleeghuiszorg voor ouderen met dementie en andere psychogeriatrische problemen in de vorm van kleinschalig wonen. In totaal zijn er 29 groepswoningen, verdeeld over 3 woongebouwen. Iedere groepswoning biedt plaats aan 6 tot 8 cliënten, die samen een huishouding vormen. Enkele woningen hebben kamers die geschikt zijn voor echtparen.

eldenstaete

Eldenstaete, groot in kleinschalig wonen

In de woningen wordt een huiselijke en veilige plek gecreëerd, met een rustige sfeer waar bewoners zich thuis voelen en zich kunnen hechten. Er is een gezamenlijke woonkamer en iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer. De woningen zijn speciaal vormgegeven voor dementerenden en beschikken over domotica.

Jong dementerenden
Alzheimer en andere vormen van dementie komen meestal voor op oudere leeftijd, gemiddeld rond de 80 jaar. Dat het ook eerder toe kan slaan, daar staat men vaak niet bij stil. Als je partner (of ouder) op jonge leeftijd dementie krijgt, valt het niet mee om de zorg helemaal
op je te nemen. Het is niet altijd eenvoudig te combineren met werk en de zorg voor het gezin. En tussen oude mensen in een verpleeghuis? Dat voelt niet goed. Het alternatief is een groepswoning voor jong dementerenden. Op Eldenstaete, één van de locaties van Pleyade,
hebben we woningen speciaal gericht op mensen met dementie tussen de 40 en 65 jaar. In het infoblad leest u er meer over.

Appartementencomplex Zuiderveld is gevestigd in het woon-zorgcomplex Eldenstaete en bestaat uit twee woningen die in totaal plek aan twaalf cliënten met complexe gedragsproblemen bieden. Meer informatie vindt u op het infoblad.

Ook zijn de Coöperatieve Huisartsendienst Regio Arnhem, de prikpost van SHO Centra voor medische diagnostiek en kinderopvang Kasteel Kiekeboe hier gevestigd en is er een trefpunt met o.a. een grand café, internetfaciliteiten en cursusruimten waar naast onze cliënten ook ouders met kinderen, bezoekers van de huisartsendienst en buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

logo zkn

 

Een recente waardering:

Ben zeer tevreden over de verzorging die mijn moeder ontvangt. Het betreft kleinschalig beschermd wonen. Mijn moeder woont samen met 6 andere bewoners waarbij de thuissituatie zoveel mogelijk wordt nagebootst in de gezamenlijke huiskamer. Doordat er een vaste kern van verzorg(st)ers voor mijn moeder is, leren zij haar kennen en tot op zekere hoogte is er ook herkenning van mijn moeder naar hen. Gedurende de week kan mijn moeder aan diverse activiteiten meedoen waar zij erg van geniet. Verder bevindt zich op het complex ook een restaurant waar we regelmatig met mijn moeder naar toe gaan zodat ze “er even tussenuit is”. Kortom ik kan Eldenstaete van harte aanbevelen.
Gemiddeld cijfer van deze waardering: 9.0

Restaurant ‘het Hof van Elden’, gevestigd bij Eldenstaete:
U kunt ons bereiken vanaf 10.00 uur op telefoonnummer 026 751 2852. Wij zijn 7 dagen per week geopend van 10.30 tot 18.30 uur. De keuken is open van 11.30 tot 18.00 uur.
Iedereen is van harte welkom voor een kopje koffie, lunch of diner.
De maaltijden worden bij ons met zorg bereid. Er is een wisselend 3 gangen menu voor € 8,00. In overleg zijn aanpassingen mogelijk. Ook voor vergaderingen of als u wat te vieren heeft kunt u bij ons terecht. U kunt een ruimte reserveren/huren en catering is mogelijk.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie over wat de mogelijkheden zijn in ons restaurant? Bel ons dan op 026 751 2852.

Graag tot ziens,
Horecateam ’t hof van Elden
restaurantELD@pleyade.nl

Op Eldenstaete vindt u ook een interactieve installatie speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en ziekte van Alzheimer. Het is een ‘fietsinstallatie’ die fysieke en mentale beweging stimuleert bij mensen die over het algemeen nauwelijks meer bewegen. Buiten komt voorbij is een project van Carien Poissonnier en Job van Nuenen en kwam tot stand in opdracht van Pleyade.

In het kort:

 • Kleinschalig wonen voor dementerenden
 • Kleinschalig wonen voor jong dementerenden
 • Woningen voor cliënten met complexe gedragsproblemen
 • Trefpunt met grand café, internet en cursusruimten
 • Huisartsendienst regio Arnhem, SHO prikpost en kinderopvang

postadres: Postbus 4020, 6803 EA Arnhem
bezoekadres: Mr. D.U. Stikkerstraat 126, 6842 CW Arnhem

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Advies & Zorgbemiddelingsbureau Pleyade via het contactformulier of telefonisch: 026 751 7300.
Klik hier voor meer informatie over Inspraak en Medezeggenschap of hier voor de cliëntenraad.
Klik hier voor informatie over de wet Bopz.

Zie voor ligging en routebeschrijving ook Google maps

eldenstaete

één van de zitgedeeltes in het hoofdgebouw van Eldenstaete

Publieksjaarverslag 2016
Pleyade Publieksjaarverslag 2016
Activiteiten
 • 23 april 2018 – Eldenstaete Theater aan Huis
 • 23 april 2018 – Bewegen voor ouderen in Malburgstaete
 • 25 april 2018 – Bingo in Malburgstaete
 • 26 april 2018 – Eilandstaete; Freubellclub
 • 26 april 2018 – Bewegen voor ouderen in Malburgstaete
 • 27 april 2018 – Stoel yoga in Malburgstaete
 • 27 april 2018 – Beautyclub in Malburgstaete
vrijwilligerswerk